Wachtwoorden

De meeste menen weten inmiddels dat het niet verstandig is om, bijvoorbeeld, de naam van uw kind als wachtwoord tegebruiken. Dat is een onveilig wachtwoord omdat iemand die iets van u weet het kan raden. Op internet komt het grootste gevaar echter niet van personen maar van geautomatiseerde scripts die razendsnel allerlei letter- en cijfercombinaties uitproberen als wachtwoord.

Om deze programma's tegen te houden zijn twee kenmerken van belang: de lengte van het wachtwoord en de complexiteit. Dat laatste wil zeggen: de combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en leestekens.

Test uw eigen wachtwoorden eens op:

http://www.testjewachtwoord.nl

U zult misschien verrast zijn door de geringe sterkte. Gelukkig ontdekt u op deze site meteen hoe u uw wachtwoorden veiliger kunt maken.

Overigens installeert Studio De Oorzaak op uw site een voorziening om scripts die uw wachtwoord proberen te raden tegen te houden. Deze voorziening weigert na een aantal mislukte inlogpogingen de toegang tot een inlogscherm. Toch is het aan te bevelen om niet alleen hierop te vertrouwen en ook een sterk wachtwoord te kiezen. Dat geldt voor uw website maar natuurlijk ook voor andere online wachtwoorden, zoals uw wachtwoord voor e-bankieren.

 


Contact

Studio De Oorzaak

Kuifduiker 1
3435 DW Nieuwegein, NL
+31 (0)30 603 1280
oorzaak@oorzaak.nl

Tip

Backups

Backups maken, iedereen weet dat het moet. Maar hoe doe je het goed?

Lees meer...

Project

Vernieuwde sites

DeUitbeelderLogo

Lees meer...