Uw paginatitel in de Google zoekresultaten

 

Neem onderstaand voorbeeld van de website van Studio De Oorzaak - de site waar u momenteel naar kijkt. De site bevat een menu-item genaamd 'Tips', en bij het aanmaken van het item werd dit automatisch ook de paginatitel. Voor de bezoeker die de site via de Home page is binnengekomen is dat een begrijpelijke titel; deze bezoeker weet immers al dat hij zich bevindt op een site over websitebouw. Maar voor Google is het woord 'Tips' veel te algemeen. Daarom is de paginatitel handmatig uitgebreid tot: 'Tips voor uw website'.

 

De paginatitel van uw website tonen in Google zoekresultaten

Op deze manier wordt de pagina gevonden als iemand zoekt naar 'tips voor website'. (Toegegeven, ook dat is nog tamelijk algemeen, en er is zeer veel concurrentie op deze termen. Het is maar een voorbeeld.)

Maar minstens zo belangrijk: als de pagina gevonden wordt en tussen de zoekresultaten staat, dan is ook in één oogopslag duidelijk wat er te verwachten valt. Had er alleen 'Tips' gestaan, dan was dat veel minder duidelijk geweest. En zullen mensen misschien niet de moete nemen om ernaar door te klikken.

Op uw eigen site kunt u de paginatitels onder andere terugvinden in de titelbalk van uw browser. Zie ook dit schermvoorbeeld:

 

Tips voor uw website Studio De Oorzaak

 

Heeft u een Joomla site, dan beschikt u over een handige middelen om de paginatitels te beheren. Hoe dat werkt, hangt mede af van het type pagina (bijvoorbeeld: is het een pagina met één artikel erop of is het een pagina in blog stijl, met meerdere artikelen onder elkaar). Bent u klant van Studio De Oorzaak en weet u niet hoe de paginatitel aangepast moet worden, neem dan even contact op.

Maatregelen voor het verbeteren van de vindbaarheid van uw webpagina's worden 'SEO' genoemd (Search Engine Optimization). Studio De Oorzaak kan u hiermee helpen. Daarbij wordt onder andere samengewerkt met Joomla SEO 'goeroe' Simon Kloostra. Voor meer tips van Simon, zie zijn website http://joomlaseo.com

 


Contact

Studio De Oorzaak

Kuifduiker 1
3435 DW Nieuwegein, NL
+31 (0)30 603 1280
oorzaak@oorzaak.nl

Tip

Tekst opmaken

In Joomla! kunt u tekst opmaken, bijv. het lettertype instellen. Waarom moet u dit zo weinig mogelijk doen?

Lees meer...

Project

Vernieuwde sites

DeUitbeelderLogo

Lees meer...