Uitnodigend in Google

Mensen die zoeken via Google, beslissen razendsnel of een bepaald zoekresultaat hun belangstelling kan opwekken. Dit geldt ook voor andere zoekmachines. Het is daarom belangrijk dat u met een goede en uitnodigende tekst in de lijst van zoekresultaten staat. We bedoelen een tekst zoals deze (binnen de oranje markering):

Schermafbeelding met een voorbeeld van een meta beschrijving

Wat u moet doen, heet in vaktermen: een meta description aanmaken. Dit is een stukje tekst dat alleen in zoekmachines zichtbaar wordt en niet op de pagina zelf. Deze tekst mag maximaal 155 tekens lang zijn (inclusief spaties). Doet u dit niet, dan beslist de zoekmachine zelf welk tekstfragment van uw pagina er getoond wordt. En dat is misschien niet altijd de tekst die u zelf zou kiezen.

Beschouw uw meta beschrijving als een mini-advertentie. Verwerk er een duidelijke reden in om juist deze pagina te bezoeken, en een "call to action". Doe dit voor elke pagina afzonderlijk. Voor hulp van een professionele copywriter kunt u bij Studio De Oorzaak terecht.

Wanneer wij uw site bouwen, maken wij gebruik van het Joomla! content management systeem. Met Joomla! kunt u ook uw meta descriptions heel eenvoudig zelf beheren.

 


Contact

Studio De Oorzaak

Kuifduiker 1
3435 DW Nieuwegein, NL
+31 (0)30 603 1280
oorzaak@oorzaak.nl

Tip

Afbeelding positioneren

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Maar hoe zet u een afbeelding netjes op z'n plek in een artikel, tussen de omringende tekst?

Lees meer...

Project

Vernieuwde sites

DeUitbeelderLogo

Lees meer...