Teksten schrijven

"Content is koning", luidt het gezegde onder internetspecialisten. Waarmee we bedoelen dat de inhoud van uw site, de tekst, het belangrijkste onderdeel is. En dat belang gaat verder dan de vraag of uw teksten voor de bezoeker aantrekkelijk genoeg zijn om niet meteen verder te surfen naar een andere (concurrerende) site.

Lorem Ipsum

Want: uw vindbaarheid in zoekmachines zoals Google is voornamelijk gebaseerd op de teksten van uw site. Vindbaarheid wordt weliswaar mede bepaald door andere factoren, zoals de structuur van de site en de manier waarop bepaalde zaken technisch zijn ingericht. Veel van deze factoren zijn echter indirect ook weer gerelateerd aan teksten. De structuur van uw menu bijvoorbeeld, is immers alleen te beschrijven aan de hand van de titels van uw menu items. Deze titels moeten dus relevante worden bevatten. Meer hierover leest u op onze pagina over zoekmachine-optimalisatie.

Daarnaast is de structuur natuurlijk ook zeer belangrijk voor de menselijke bezoeker van uw site. En het aanbrengen van structuur in uw pagina's en het schrijven van teksten zijn nauw met elkaar verweven.

Bovenstaande punten geven aan dat er niet te licht over moet worden gedacht over het schrijven van webteksten. Daarom is het opvallend hoe weinig opdrachtgevers in de praktijk geneigd zijn om het schrijven van teksten uit te besteden aan een professionele tekstschrijver. Studio De Oorzaak adviseert iedere opdrachtgever om dit punt eens goed te overwegen. In overleg kan Studio De Oorzaak een tekstschrijver toevoegen aan het team dat uw site realiseert.

 


Contact

Studio De Oorzaak

Kuifduiker 1
3435 DW Nieuwegein, NL
+31 (0)30 603 1280
oorzaak@oorzaak.nl

Tip

Wachtwoorden

Natuurlijk gebruikt u niet de naam van uw kind als wachtwoord. Maar wanneer is een wachtwoord écht veilig?

Lees meer...

Project

Vernieuwde sites

DeUitbeelderLogo

Lees meer...